Involve yourself

Jeg har ikke telling på hvor mange request på meningsløse grupper jeg har fått på Facebook; få Urge på 1,5L flasker, få tilbake Soho-sjokoladen, gi oss Grandiosa uten paprika… Selv hvor latterlig og meningsløst jeg kan synes mange av disse er, har jo mange av de vunnet frem.

«Endelig» har det kommet en gruppe med mer mening enn å få en allerede smakløs pizza uten den smakløse paprikaen. I flere uker har eventen Coca Cola: Involve yourself! JusticeforMartine rullet rundt på Facebook, og i dag starter kampanjen hvor i følge Aftenposten minst 30.000 vil boikotte Cola-produkter i 2 uker. På gruppen Ta del i oppklaringen av drapet på Martine Vik Magnussen er det nå registrert 137,000 medlemmer, og det viser stort engasjement for saken.

Coca Cola blir assosiert med Shaher Abdulhak, faren til den drapsmistenkte Farouk Abdulhak. Shaher betegnes som «sukkerkongen» i Jemen, og hans selskap Shaher Trading forsyner Jemen, Egypt og Lybia med Cola-produkter. Han blir også assosiert med Al-Qaida i tillegg til at han skjuler sønnen sin, og når Coca Cola blir assosiert med denne mannen er det klart negativt for selskapet.

Facebook-gruppen ønsker derfor at folk skal la være å kjøpe Cola-produkter i 2 uker fom i dag, for å tydeliggjøre for Coca Cola at de bør kutte alt samarbeid med Shaher Abdulhak. Daimler AG har allerede kuttet samarbeidet med United Engineering & Automobil Co. Ltd, som har rettighetene for import av Mercedes i Jemen.

For bare et par uker siden var kommunikasjonsdirektør i Coca Cola Norge, Stein Rømmerud, gjesteforeleser i valgfaget Mediehåndtering (BI Oslo). Spennende og interessant forelesning, hvor han blant annet pratet om den nye energidrikken Burn. Det er vel neppe den han tenker mest på akkurat i dag, og det skal bli veldig interessant å se hvordan han håndterer media fremover, i forhold til valgfaget mitt.

Martine Vik MagnussenMartine Vik Magnussen // Foto: Handout
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: