Champions drink responsibly

Det ble stor ståhei da Petter Northug takket ja til å bli sponset av Red Bull. Idrettsfolk skulle ikke bli assosiert med sånt skvip, og i hvert fall ikke en nordmann! Fysj og føy, skulle tro verden ikke stod til påske.

 

Men det gjorde den jo. Faktisk flere påsker, siden dette var i 2009. Ikke har han tatt skade av det heller, han er like frekk og freidig som han alltid har vært. Sidelengs over målstreken under VM, rett foran svenskene. Herlig arrogant, spør du meg, men Janteloven er litt for sterk i Norge til at alle syns dette var festlig.

Toppidrettsutøvere er vel som oss vanlig dødelige, og jeg ser ikke noe gæernt i at de tar seg en pils eller tre utenfor sesong. Å gjøre det i sesongen spiller for så vidt heller ingen rolle for meg, men det går i større grad utover imaget som forbilde for barn og unge.

Nå er det ikke lov med spritreklame i Norge, men det hadde vært gøy å se responsen om Petter eller Marit hadde sagt ja til sponsing fra Bacardi Limited. De har nemlig en SR-kampanje gående nå, om ansvarsfullt alkoholkonsum. Og hvorfor ikke? For meg virker det mer naturlig og logisk at idrettsfolk også tar seg en drink, så hvorfor ikke fronte ansvarsfull drikking? Rafael Nadal syns dette er viktig, og til tross for at han er verdens beste tennisspiller, har jeg ikke sett noen store, kritiske oppslag om dette.

Norge er et fint, men jammen et litt sært land noen ganger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: