You think this wise, boy… crossing blades with a pirate?

Johnny Depp er siklemateriale. Virkelig. Det er ikke Chess. Mobiloperatøren, altså. Så hva er linken?

Chess har nemlig inngått en avtale med Disney om å bruke Depp´ern i en ny reklamefilm. Jeg er glad jeg får se Johnny så ofte som mulig på tv, da er det helt greit å se reklame. Men jeg forsto ikke linken mellom Chess, Johnny Depp og Pirates 4. Merkesamarbeid kan fungere utmerket dersom det blir brukt «riktig», men er det en for lav grad av samsvar mellom merkevarene?

Chess har noe de kaller ChessTirsdag, som gir kundene deres 2 for 1 på kino. I tillegg skal de kjøre ChessChallenge, en konkurrnse hvor premien er en tur til Hawaii. De skal også vise den nye Pirates-filmen på kino, og ha Pirates-party på en seilskute i Bergen etterpå. Da begynner connection å demre…

Det er ikke uvanlig å kjøre slike reklamekampanjer, hvor man linker opp for eksempel en konkurranse mot en kjendis. Jeg skrev tidligere om Diplom-Is og Madcon, og dette blir noe av det samme. Det som er viktig for en merkevare å tenke på før de inngår et samarbeid med for eksempel kjendiser, er at de er levende vesener. Du kan ikke kontrollere dem eller bestemme hvordan de skal oppføre seg. Tenk bare på Tiger Woods eller Kate Moss. Flere brøt avtalen de hadde med Tiger fordi utroskapen hans stod i sterk kontrast til egen merkevares image. Nike derimot beholdt samarbeidet, siden de knyttet det opp mot Tiger som verdens beste golfspiller, og ikke private fadeser. Nike som sportsmerke ble derfor ikke skadet av Tiger, siden golf sannsynligvis ble koblet sterkere sammen med Nike enn utroskap gjorde.

´Nuff school. Det er det nok av ellers for tiden. Men nå er det iallefall én ekstra ting å glede seg til: Johnny Depp, både i Pirates 4 og i Chess-reklamer.

Me? I’m dishonest, and a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It’s the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they’re going to do something incredibly… stupid.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: