Krølla 50.000-lapp ya´ll…

Medieutvikling og journalistikk planlegges nedlagt. Linjen ble bare ett år gammel før den ikke var lønnsom nok.

Foto: Kay Myhre // journalen.hio.no

Også økonomi og IT legges ned, men personlig syns jeg det er mest trist at medieutvikling og journalistikk legges ned. Med over 100 søkere både i fjor og i år, høres det ikke veldig ulønnsomt ut i mine ører. Årets kull var fullbooket, og etter det jeg har hørt er studentene fornøyde med studiet. Som DN skrev på fredag, er begrunnelsen at «det ikke er lønnsomt, har for få studenter og for få søkere.» For få studenter? For få søkere? Er førsteårskullet på ca 50 studenter for lite? Hvorfor tok de ikke da inn flere av de 102 som søkte? Er 121 søkere (i år) for få? Og er det ikke i tillegg ekstremt useriøst at neste års søkere allerede har fått brevet om at de har kommet inn, for så å få ny beskjed nå om at studiet ikke blir noe av…? Greit, de får tilbud om å begynne på andre linjer, men hvor mye «trøst» er det når de ikke får starte på linjen de virkelig ønsket…

Tom Colbjørnsen skjønner at ansatte er skuffet når en nyoppstartet linje legges ned etter ett år. Det her handler vel ikke bare om ansattes skuffelser, men selve rektors beslutning. Kanskje er medieutvikling og journalistikk litt utenfor det Colbjørnsen kaller BIs kjerneområder, men når linjen først er startet, er det vel naturlig å forsøke litt lengre enn ett år? Hva skjedde med den strategiske planleggingen i forkant? Man skulle iallefall tro at det lå en langsiktig plan bak dette studiet, ellers ville det vel blitt satt i gang… Og siden planene var basert på antall søkere i fjor og i år (102 og 121), burde det vel foreligge budsjett på at studiet faktisk skulle være lønnsomt.


Synd, men sant

Jeg syns det er veldig synd at linjen blir lagt ned allerede. Det virker useriøst fra BI sin side, samtidig som jeg tror det er et studiet som er nyttig. Så vidt jeg vet finnes det heller ikke et lignende studie, og det burde gi studentene et fortrinn når de skal søke jobb om få år.

På den andre siden er det kanskje like greit. Kanskje kan BI da konsentrere seg om å revidere fagene som de begynte på i fjor, og gjøre ferdig bøkene som vi skal bruke. Det har vært mye surr begge årene mitt kull har hatt forelesninger, alt fra ekstremt dårlige forelesere til ulike beskjeder fra forelesere i samme fag til bøker som publiseres som .pdf fordi boken ikke er skrevet ferdig. Ikke til å stikke under en stol at sånne ting er ekstremt demotiverende, men man kan jo ikke bare skylde på skolen og prøvekanin-rot heller. Selv om det er fristende.

Jeg er uten tvil fornøyd med BI og mitt studie, alt i alt. Men det har vært mye surr og rot, mange skriftlige klager som er sendt, og det virker litt for useriøst når denne saken med nedleggelse av en nyoppstartet linje kommer. Forhåpentligvis vil ikke rot med fag osv gå ut over oss studenter, men det blir spennende å se hva som skjer når vi skal skrive bacheloroppgave…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: