Oktober er en rosa måned

 

Man må ta vare på de puppene man har!
Jeg kjenner heldigvis ingen som har blitt rammet av brystkreft, men når så mange som 2.800 norske jenter og kvinner årlig får diagnosen vet du aldri når, hvor og hvem det rammer. Dessverre har jeg mange venner og bekjente som er betydelig rammet av dødsdiagnosene kreft kan gi, og det er ikke vanskelig å skjønne hva det kan gjøre med en familie. Jeg vet ingenting om hvordan det er å være pårørende, men jeg har fått se hvor hardt det kan ramme. Og jeg tror det er nesten like vanskelig å se en venninne i dyp sorg, som å bli rammet selv (det kan selvfølgelig ikke sammenliknes, men gudene skal vite det er vondt å se når ens beste venner blir utsatt for slike ting).

Det positive med brystkreft i motsetning til mange andre former for kreft, er at mange blir friske. Det er relativt enkelt å sjekke seg selv for svulster i puppene, et kjapt søk på google gir deg alle mulige oppskrifter. Rosa Sløyfe har også en video fra KK på nettsidene sine, i likhet med mange andre nettsteder for jenter. Når det er enkelt å sjekke, og når du vet hvor mange som rammes årlig, hvorfor ikke ta en sjekk? Jo tidligere brystkreft oppdages, jo større er sjansen for å bli frisk!

 

Rosa Sløyfe-aksjonen
Rosa Sløyfe ønsker å vise solidaritet med de som er rammet, spre info om sykdommen og øke folks kunnskap om brystkreft. I tillegg samler de inn penger til forskning, noe du kan støtte ved å kjøpe en rosa sløyfe og feste den på jakken din. De har dessuten mange andre rosa sløyfe-produkter i nettbutikken sin, blant annet en V-genser designet av Nora Farah. Jeg syns den er knallfin, og vurderer sterkt å kjøpe den. Eventuelt ønske meg den til jul; mange av disse produktene egner seg også som julegaver, selv om det er oktober og ikke desember som er den rosa måneden. Samma det vel, å støtte er viktig hele året! De har dessuten en egen julekategori, hvor du kan få kjøpt julepynt, lysestaker og gavepapir.

Vitus Apotek og Lindex er sponsorer også i år, og jeg vet de har solgt sløyfer i deres butikker tidligere. De pleier å ligge ved kassene, så det er enkelt å ta med en sløyfe når du likevel skal betale for en genser.

 

Hva skjer?
Kathrine Sørland er på Lindex på Oslo City i morgen fra kl 13 – 16, hvor hun selger rosa produkter og Kreftforeningen har stand. Det er også stander flere steder på ulike datoer, sjekk oversikten for Oslo. Det foregår selvfølgelig ting over hele landet, så gå inn på ditt fylke og se hva som skjer der du befinner deg.

 


 

Rosa Sløyfe i Hong Kong
I går kveld arrangerte Sassy Hong Kong «Sassy Hour» hvor inngangspengene gikk til bryskreftforskning. Jeg rakk dessverre ikke å gå pga forelesninger og med tanke på rushen på t-banen, men skulle gjerne vært der. Jeg mener også det var et maraton eller en eller annen form for løp tidligere i oktober, til inntekt for nettopp brystkreft. Det er også en internasjonal Pink Ribbon-side med informasjon, blogg, forum, online shop, osv. Det er med andre ord fullt mulig å støtte aksjonen fra alle verdenshjørner!

En tanke om “Oktober er en rosa måned

  1. […] Oktober har blitt den Rosa Måneden, og verden over er det ulike events man kan være med på for å skape oppmerksomhet rundt nettopp […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: