Hvis Facebook var et land…

Vi har alle hørt det, har vi ikke? «Hvis Facebook var et land ville det vært verdens tredje største». Dette var et av momentene i «Social media revolution» som rullet på YouTube i 2009-ish, og det står seg enda. Men Facebook har blitt større.


 

Facebook vokser hver dag. Faktisk er Facebook like stort i dag, som hele internett var i 2004. I følge data fra Pingdom har Facebook nå over 800 millioner brukere verden over, og med det representerer det sosiale nettverket hele 38% av dagens internettbefolkning.

Facebook er per i dag altså 2,5 ganger USAs (faktiske) befolkning, og nesten 186 ganger Irlands befolkning (som er det landet på listen som ligger nærmest i befolkningstall som Norge, med 4.3 millioner). Bare India og Kina har et høyere innbyggertall enn Facebook, og gjør at FB fremdeles ville vært verdens tredje største land.

 

 

Nå skal det jo også sies at Facebook ikke er velkommen i Kina, i likhet med YouTube og Google. Noen smart ass´es har selvfølgelig hacket seg gjennom likevel, men på langt nær så mange som kunne vært FB-brukere. Man kan jo derfor bare tenke seg hvor stort FB ville vært dersom Kina åpnet opp for nettstedet.

Heldigvis er ikke Hong Kong like strenge som Kina. Selv om de nå har blitt «overført» tilbake til Kina, og offisielt heter Hong Kong Special Administrative Region, har de likevel mange egne lover og regler. De har «demokrati» (tja, halvveis demokrati ville jeg vel kalt det, siden de ikke har «one person one vote» helt enda), og både Facebook og YouTube er fullstendig åpent her. Det er ikke like mange Facebookere her som jeg tror det er i Norge, men de kommer seg.

 

Når vil Facebook bli verdens største land…?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: