Forelesning + vin = sant

Hvordan sprite opp en forelesning i Human Resource Management (HRM)? Bring wine!

 

Vin i forelesning -BI må gjerne ta opp den tråden!
Foto: privat – copyright

Det er ikke alltid like gøy å traske opp til Lecture Theatre H for en halvannen times HRM-forelesning uten pause. Det kan fort bli litt lenge, litt kjedelig, og litt for mye «mkay?» fra den japanske foreleseren vår (han er til tider som tatt ut fra South Park), selv om han både er dyktig og engasjert.

Når synet som møter oss er flere esker med vin, og tre personer som skjenker opp glass og plasserer de ut, da blir den kommende forelesningen derimot en god del mer spennende…

«Hey everyone! I´m Steve Ng, and we´re gonna do some wine tasting today! First time you had wine in class, huh? I bet it´d be the last too, so enjoy this… Don´t drink it all straight away, we´ve barely started.»

 

Hvorfor vinsmaking i en forelesning om HRM?
Det skulle ikke forundre meg om foreleseren vår er glad i vin. Han så temmelig fornøyd ut der han stod med glasset sitt. Og det er mer enn greit for min del! Den offisielle «unnskyldningen» var å lære om vin av sosiale grunner, og at det i arbeidslivet vil komme sosiale settinger hvor det er fint å ikke drite seg totalt ut. Sommelier Steve sitt poeng var at det fort kan være en fordel å se proff ut med et vinglass i hånden, og det er desidert mer sofistikert å drikke vinen på «riktig» måte enn å gurgle den i seg. Han hadde et kinesisk uttrykk, som han best oversatte med «not to embaress yourself». Hva bør man se etter, hva bør man lukte etter, og hvordan bør man smake den var noen av punktene på listen. Veldig basic med andre ord, men likevel interessant. Mye visste jeg fra før, både fordi jeg er veldig glad i vin og fordi jeg allerede har vært på vinsmaking på Torres-gården i Spania, men det var en god del jeg tenkte «ahaaa!» til også.

Nyttig eller ei, det er alltid deilig å bryte opp den tradisjonelle forelesningsstilen. N0vember betyr flere gruppearbeid å ferdiggjøre, så det vil med andre ord bli mye å gjøre fremover. Da er det fint å få litt vin i forelesningen, og roe ned før stormen…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: