Flytter til New York City i 4 måneder

Okey, så fikk de første rundene med uforståelige Facebook-statuser skrevet av jenter mye oppmerksomhet. Men jeg føler det er litt som Big Brother og Idol; det funker ikke når man er i gang med runde #10.

Selvfølgelig er jeg ikke imot å skape oppmerksomhet rundt brystkreft, eller kreft generelt. Jeg syns bare personlig at å skrive en Facebook-status ikke er riktig måten å gjøre det på. Det vil si, jeg er usikker på om det funker lengre. For min egen del er det bare irriterende å få hele news feeden spammet av at alle skal flytte jorden rundt i x antall måneder, og jeg scroller fort over de. Ikke er det noen som helst link til pupp eller brystkreft heller, slik de første rundene med «farge på BHen» var. Vil det da skape oppmerksomhet rundt brystkreft?

 


Movember
Oktober har blitt den Rosa Måneden, og verden over er det ulike events man kan være med på for å skape oppmerksomhet rundt nettopp brystkreft. November har derimot blitt til Movember, og setter fokus på menn, prostatakreft og testikkelkreft. Brystkreft hører man om «hele tiden», men prostata- og testikkelkreft er kanskje fortsatt litt tabu? Derfor er det absolutt på tide med et barteinnslag i kreftfokuset, og menn oppfordres derfor til å la barten gro i november for å skape oppmerksomhet rundt menn og kreft.

Movember ble startet i 2003 i Australia, og er en internasjonal bevegelse som fokuserer på menn og (hovedsaklig) prostatakreft. Barten skal derfor være en artig greie for å sette i gang samtaler omkring menn og kreft, et samtaleemne jeg til nå ikke har hørt veldig ofte på banen i Oslo i hvert fall…

Så la barten gro for en god sak i november alle gutter og menn, og ikke vær redd for å snakke høyt om krefttemaet. Det er da vel ikke noe mer tabu med prostata og testikkel enn det er med pupp?

 

“Movember is about bringing back the moustache, having fun, and doing it for a serious cause; men’s health and the fight against men’s cancers and depression.”

 

Mer om Movember på movember.com, eller Movember Norge

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: