Oops! …they did it again?

I 1985 gjorde Coca Cola den store tabben å «ødelegge» colaen, ved å forbedre oppskriften og fortelle det til kundene i form av ny emballasje og navn.

 

// Forvirrende?

 

«New coke» varte bare et par måneder før de måtte endre colaen tilbake til den originale, og kalle den «Classic Coke». Det viser i det minste at Cola har ekstremt lojale kunder som vet hva de vil ha; de har et «for sterkt» brand image og brand awareness. Luksusproblem.

Nå ser det ut som Cola har gjort den samme tabben på nytt. Bare én måned etter at de hvite Colaboksene med isbjørner kom i butikkene, som et tilsynelatende CSR-tiltak, trekker Cola tilbake de hvite boksene fra markedet. Kunder har forvekslet boksene med de sølvfargede boksene som er Coca Cola light, og noen kaller til og med det å bytte ut de røde boksene for blasfemi.

Isbjørner til tross, de hvite boksene ble dessverre ingen suksess, og Cola bytter tilbake til rødfarge. Jeg trodde selv de hvite boksene ville funke bra, men så drikker jeg heller ikke Cola og tenkte ikke over hvor viktig rødfargen (tydeligvis) er for cocacolikere. Rødfargen er jo Cola, til og med jeg kan kalle noe for «Cola-rødt». Da er det egentlig nokså logisk og naturlig at man ikke bytter ut det mest innflytelsesrike merkeelementet de har, men kanskje de bare tok imaget for gitt. Cola har alltid vært rødt, og det er så innjobbet at de ikke tenkte over konsekvensene med å skifte farge. Muligens?

Dagens lærdom? Ikke en gang CSR kan overgå de røde Colaboksenes magi når det kommer til gjenkjennelseseffekten og kundepreferanse… If it ain’t broken, don’t fix it.

 

// Den røde versjonen er så og si lik, bare… rød. Akkurat som vi liker det.

Reklamer

En tanke om “Oops! …they did it again?

  1. […] Coca Cola på flasken. Dessuten endrer de ikke den karakteristiske røde farge denne gang; det ble ikke akkurat en suksess da de forsøkte det under isbjørn-kampanjen høsten 2011. Etikettene er fremdeles Cola-røde, det […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: