Null dårlig samvittighet

D’ e’ jul berre ein gong fer året, synger Hans Rotmo med sin skingrende stemme. Og det har han ulidelig rett i.

Så hvorfor plage seg selv med «jeg burde ikke»-tanker? Been there, done that a trillion times, så det gidder jeg ikke lenger. Som personlig trener/coach/foredragsholder Børge Fagerli sier det (og han sier det godt):

«Av 52 uker i året er det jul og nyttårsfeiring én av disse ukene. I løpet av denne uka vil du spise ca 25-30 måltider. Av disse måltidene, la oss si at 2 om dagen er «avvik», altså 14 måltider. Dette utgjør kun 1% av årets måltider. De andre 99% kan på ingen måte ødelegges av den siste 1%. Dessuten er det kun «avvik» i forhold til at det er mer kalorier enn vanlig, for all mat man spiser brytes ned til sine grunnleggende næringsemner glukose/fruktose, aminosyrer og lipider/fettsyrer enten det er «sunn» eller «usunn» mat. Du vil forbrenne mesteparten av de ekstra kaloriene. Forbrenningen går ikke fra ca. 2500kcal pr dag til 0 kcal pr dag bare fordi du spiser mat som ikke står på en eller annen matplan.»

‘Nuff said. Så, nyt resten av jule- og nyttårsfeiringen med hva det enn er som er din kopp med te, og ikke minst: slapp av.

…pssst: trenger du inspirasjon eller motivasjon i januar? Ta en titt på piaseeberg.no, fresh, flink og ikke minst en utrolig dyktig frøken! Og ja Pia, jeg lånte et av bildene dine -du ser alltid så fresh ut!

Reklamer
Merket med

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: